pannenkoeken recept fittergy sportvasten

Ontbijt tip: boekweit-pannenkoeken recept

Sla jij wel eens je ontbijt over? Wist jij dat een goed ontbijt je stofwisseling verhoogd? Door de dag te beginnen met een goed ontbijt komt je stofwisseling uit nachtstand, hieronder een lekker pannenkoeken recept zodat je nooit meer je ontbijt overslaat!

Gezonde boekweit-pannenkoeken recept

Trek in de ochtend, maar geen zin in een traditionele boterham? Deze boekweit-pannenkoeken zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens super gezond!

Ingrediënten:
– 3 eetlepels boekweitmeel
– 1 ei
– 100ml sojamelk
– 1 theelepel kaneel
– 1 eetlepel kokosolie

Bereiding

Om te beginnen doen we 100 ml ongezoete sojamelk en een eitje in een beslag kom en kloppen we deze door elkaar. Voeg vervolgens een theelepel kaneel toe en klop het boekweitmeel langzaam door de mix. Zorg dat je goed blijft kloppen om te voorkomen dan er klonten in het beslag zitten. Heb je het beslag goed door elkaar geklopt, verhit dan een lepel kokosolie in de pan. Als de kokosolie warm is kan je het beslag in de pan doen en de pannenkoek goud geel bakken. Dat wordt smullen!

Tip: hou jij van banaan? Vervang dan het ei door een banaan!

Voedingswaarden:

Calorieën Vetten (waarvan verzadigd) Eiwitten Koolhydraten Vezels
351 20,6 g (14,4) 13,4 g 22,6 g 2,1 g

 

Elke dag een gezonde start maken? Switch naar een gezonde lifestyle met Sportvasten! Meld je hier aan.