vasten

Wat doet 16 uur vasten met je lichaam?

In de meeste voedingsproducten zit tegenwoordig suiker verwerkt. Kijk maar op de achterkant van een willekeurig voedselproduct en je zal zien dat er suiker inzit. In principe heeft het lichaam suiker nodig. Van suiker krijg je energie. Maar bij een overschot aan suikers, kunnen er vervelende bijwerkingen optreden. Zo krijg je last van suikerdipjes zodra je lichaam alle suikers heeft opgebrand en krijg je trek in, jawel meer suiker. Ook wordt het vet in je lichaam niet meer verbrand omdat je lichaam suiker als “brandstof”gebruikt. Je vet blijft zitten en kan zelfs toenemen met als resultaat dat je dikker wordt.

 

Ongeroerd buikvet

 vasten
Door die suikerverbranding blijft je vet staan waar het staat. Met name je abdominale buikvet blijft in de “suikerstand” onverbrand. Dit inwendige buikvet, dat tussen je organen zit, is ook moeilijk om te verbranden. Hoe hard je ook traint in de sportschool. Zolang die suikers binnen blijven komen, zal je lichaam suiker als brandstof gebruiken en om meer suiker vragen. Je buikvet blijft hardnekkig zitten.

 

Door vasten naar vetverbranding

  pexels-photo-211157
Wil je dat je lichaam echt op vetverbranding over gaat waardoor je lever het inwendige buikvet als energie brandstof gaat gebruiken, dan moet je zorgen dat alle suikers uit de lever verbrand zijn. Dit kun je door 16 uur niets te eten. Je lever heeft 14 uur aan suiker reserves. Anders gezegd: zorg dat je al je eten van de hele dag inneemt binnen 8 uur. Dus begin met je ontbijt om 10 uur s ochtends, dan eet je om 17.30 je avondmaaltijd zodat je vanaf 18.00 ’s avonds tot de volgende dag tot 10 uur ’s ochtends niets eet. Doe je dit elke dag dan zal je binnen een korte tijd zien dat je buikomvang afneemt!

 

Wil je je lichaam langdurig in de vetverbranding? Switch je stofwisseling met Sportvasten, meld je hier vrijblijvend aan.