weinig eet

Waarom je weinig afvalt als je te weinig eet

Elk pondje gaat door het mondje. Een ó zo bekende uitspraak, die eigenlijk aangeeft dat je bent wat je eet. Als je gezond en weinig eet dan ben je slank, eet je lekker en veel dan ben je dik. Maar dit gaat meestal niet op. Zo zijn er zat slanke mensen die echt wel kroketten eten en dikke mensen die juist supergezond eten. Bij supergezond denken we vaak ook aan weinig eten. Minder in je mondje is dan ook minder pondjes. Maar wist je dat je juist weinig afvalt als je te weinig eet? En, goed nieuws,  als je veel wilt afvallen en vet wilt verbranden moet je óók regelmatig “lekker bourgondisch” eten.

 

Een laag vetpercentage behalen

 weinig eet

Bodybuilders wisten het al vanaf de jaren 50, als je veel wiltafvallen, goed wilt blijven trainen en je laagst mogelijke vetpercentage wilt behalen, met behoud van spiermassa, dan moet je naast dagelijkse lage calorie inname ook regelmatig een cheat of bulk dag inlassen. Ofwel lekker bourgondisch eten.

 

Appeltje voor de dorst

  weinig eet

Bij te weinig eten stelt je lichaam zich in op schaarste. Je lichaam gaat hierdoor steeds zuiniger om met energie. Inmiddels weten we vanuit stofwisselingsonderzoek dat mensen die langdurig minder eten en /of veel sporten steeds zuiniger met energie omgaan. Diëtisten noemen dit de spaarstand, de sportwereld noemt het metabole efficiëntie. In beide gevallen zien we een lagere schildklierfunctie en vertraging in het vetverlies. Ofwel, je lichaam spaart je vet op als een soort appeltje voor de dorst. Dankzij het opsparen van vet, val je door het weinig eten niet af.

 

Blijf je stofwisseling activeren!

Je moet je lichaam dus uit die spaarstand halen. Dit doe je door je hersenen en stofwisseling te prikkelen met een bourgondische dag. Dus een tot twee keer per week even flink wat lekkere dingen eten zorgt er uiteindelijk voor dat je beter je vet kunt verbranden en buikvet verliest!

 

Met Keep The Switch, kun je na het Sportvasten (waarmee je, je lichaam switcht naar 100% vet- in plaats van suikerverbranding) ook heerlijk genieten van flink bourgondische maaltijden. Bekijk hier hoe Sportvasten in het lichaam werkt.

 

Meteen de Switch naar vetverbranding maken? Meld je hier vrijblijvend aan voor Sportvasten