pittig eten fittergy sportvasten

Verbrand je door pittig eten buikvet?

In de Westerse keuken gebruikt men weinig pittige specerijen. Zo wordt er sommige gevallen ook negatief op gereageerd. Denk maar eens aan dat als je een keer hete curry op hebt, dan kunnen je maag en darmen echt overuren draaien. Pittig eten heeft hierdoor een ongezond imago. Maar is pittig eten ook ongezond?

Is pittig eten gezond?

Aan elk voordeel zit een nadeel. Bij pittig eten zijn we vooral bekend met de nadelen. De hete smaak, het zweten en het minder goed kunnen verteren. Tegelijkertijd brengen pittige specerijen ook veel voordelen met zich mee. Zo zitten pepers vol met vitamines en mineralen en maakt het endorfine vrij. Van endorfine word je euforisch. Wat ook nog eens kan bijdragen aan die euforie, is dat het een positief effect op je stofwisseling heeft. Oftewel, je verbrand er vet mee!

pittig eten fittergy sportvasten

Kan je ook buikvet verbanden?

Pittige kruiden zoals, pepers, sambal, cayannepepers en chilli pepers hebben een verhittend effect. Dit komt door de stof capsaïcine. Naast de hete smaak zorgt het ook voor de activatie van je zenuwstelsel waardoor je meer vet verbrandt. Ideaal om bijvoorbeeld je buikvet aan te pakken.

Let op met pittig eten als…

Je maagklachten hebt of in de overgang bent. Wees dan voorzichtig met pittige specerijen. Te veel peper kan je klachten verergeren.

 

Hou je niet van pittig eten, maar wil je wel vet verbranden? Sportvasten is dé trainingskuur waarmee jij jouw lichaam switcht naar vetverbranding. Meld je hier vrijblijvend aan voor Sportvasten!