Recept: Kip met paprika
Kip met paprika en rijst. Een makkelijk lunch gerecht met weinig koolhydraten om van te genieten!
Ingrediënten voor 1 persoon
1 paprika
2 theelepels verse peterselie
1 tomaat
1 eetlepel olijfolie
50 gram kipfilet
55 gram zilvervliesrijst
Bereiding
Verhit de olie. Snij de kip in stukjes en laat kleuren in de hete olie. Doe de rijst in een pan en kook volgens de gebruiksaanwijzing. Was de paprika’s en haal vervolgens de zaadjes er uit. Snij dan de paprika in reepjes.
Doop de tomaat onder in kokend water, snij de tomaat daarna in 4 parten en ontvel. Verwijder dan de pitjes van de tomaat. Voeg nu de tomaat, paprika en peterselie bij de kip en naar smaak kun je er zout en peper aan toevoegen.
Laat alles sudderen tot het gaar is en serveer het gerecht met de rijst.
Voedingswaarden:
Calorieën | Vetten (waarvan verzadigd) | Eiwitten | Koolhydraten | Vezels |
397 | 13,2 g (2,4) | 20,5 g | 45,4 g | 4,3 g |
Inspiratie voor een koolhydraatarm diner? Klik hier