sapvastenkuur fittergy sportvasten

Dit is het verschil tussen Sportvasten en een sapvastenkuur

Je lichaam reinigen door het volgen van een sapvastenkuur. Het is nu helemaal hot en happening. In de uitzending van Broodje gezond aflevering detox kwam naar voren dat zo’n sapvastenkuur eigenlijk weinig doet voor je lichaam, qua cholesterol verlaging en conditieverbetering. Hoewel je tijdens Sportvasten drie tot vier dagen sapvast, is het toch niet te vergelijken met een “gewone” sapvastenkuur. Er zit een essentieel verschil tussen de twee. En dat verschil zie je al in de naam SPORTvasten. Beweging tijdens het vasten is het verschil.

Waarom wél tijdens het vasten sporten?

sapvastenkuur Fittergy sportvasten

Tijdens de gehele sportvastenkuur sport je op een bepaalde intensiteit. Óók tijdens de sapvastendagen. Dit heeft de volgende redenen:

1. Spierafbraak wordt voorkomen

Bij een sapvastenkuur gaat je lichaam over op de reserves. Je eet tenslotte niks dus je lichaam gaat op zoek naar wat het nog kan gebruiken om te verbranden. Gebruik je je spieren niet, dan ziet je lichaam dit als een reserve die het kan verbranden voor voldoende energie. Kortom, je lichaam gaat spier afbreken. Dit zie je ook vaak terug in crashdiëten. Door intensief gebruik te maken van je spieren tijdens het vasten, gaat je lichaam vet verbranden in plaats van spier. Zo kan je lichaam abdominaal buikvet gaan verbranden, wat heel gunstig is! Je verkleint dan de kans op hart- en vaatziekten.

2. Cholesterol verlaagt

Ook blijkt dat bij een sapvastenkuur je cholesterol niet daalt, maar zelfs kan stijgen. Je vetcellen geven geven namelijk meer vet af dan je verbrandt. Door te sporten tijdens het vasten breng je dit juist in balans. Het sporten zorgt ervoor dat het vet wel verbrand, waardoor ook je cholesterol daalt!

3. Je lichaam is vanuit de oertijd zo gebouwd

sapvastenkuur fittergy sportvasten

In de oertijd kenden we tijden van overvloed en schaarste. Dit betekent dat er momenten waren waarin je weinig tot geen eten had. Je moest dan extra hard zoeken om eten te vinden. En nog energie over hebben om te jagen, mocht er een prooi voorbij komen. Om voldoende energie en kracht te hebben om toch nog aan eten te komen, heb je je spieren nodig. Je lichaam is dus letterlijk gebouwd om te bewegen tijdens het vasten. Het lichaam leeft dan op de vetreserves, en zorgt er op die manier voor dat je voldoende energie hebt om te kunnen jagen en overleven. Dit wordt in de wetenschap omschreven als de fasting en feasting theorie.

Sportvasten is geen sapvastenkuur

Kortom, Sportvasten is géén sapvastenkuur, Sportvasten is een trainingskuur waarmee je binnen 10 dagen je lichaam switcht van suiker naar vetverbranding door sporten, inname van suppletie en sapvasten.

Het verschil zelf ervaren? Maak meld je hier vrijblijvend aan voor Sportvasten