Je lichaam reinigen door het volgen van een sapvastenkuur. Het is helemaal hot en happening. In de uitzending van Broodje gezond aflevering detox kwam naar voren dat zo’n sapvastenkuur eigenlijk weinig doet voor je lichaam, qua cholesterol verlaging en conditieverbetering. Hoewel je tijdens Sportvasten 3 tot 4 dagen sapvast, toch niet te vergelijken met een “gewone” sapvastenkuur. Er zit een essentieel verschil tussen de twee. En dat verschil zie je al in de naam SPORTvasten. Beweging tijdens het vasten is het verschil.

Waarom wél tijdens sapvasten sporten?

samen sporten Fittergy Sportvasten

Tijdens de gehele sportvastenkuur sport je op een bepaalde intensiteit. Óók tijdens de sapvastendagen. Dit heeft de volgende redenen:

1. Spierafbraak voorkomen

Bij een sapvastenkuur gaat je lichaam over op de reserves. Je eet ten slotte niks dus je lichaam gaat op zoek naar wat het nog kan gebruiken om te verbranden. Gebruik je, je spieren niet dan ziet je lichaam dit als een reserve die het kan verbranden voor voldoende energie. Kortom, je lichaam gaat spier afbreken. Dit zie je ook vaak terug in crashdieten. Door intensief gebruik te maken van je spieren tijdens het vasten, gaat je lichaam iets anders verbranden in plaats van spier. Zo kan je lichaam abdominaal buikvet gaan verbranden, wat weer wel gunstig is.

2. Cholesterol verlagen

Ook blijkt dat bij een sapvastenkuur je cholesterol niet daalt. De vetten die in je spieren zitten, blijven daar gewoon zitten. Gebruik je je spieren wel, dan verbrand je lichaam óók nog eens die vetten. Je krijgt dan spieren met minder vet.

3. Je lichaam is vanuit de oertijd zo gebouwd

In de oertijd kenden we tijden van overvloed en schaarste. Dit betekend dat er moment waren waarin je weinig tot geen eten had. Je moest dan extra hard gaan “jagen” en zoeken om eten te vinden. Hiervoor heb je je spieren nodig, om voldoende energie en kracht te hebben om toch nog aan eten te komen. Je lichaam is dus letterlijk gebouwd om te bewegen tijdens het vasten. Het lichaam leeft dan op de vetreserves, en zorgt er op die manier voor dat je voldoende energie hebt om te kunnen jagen en overleven. Dit wordt in de wetenschap omschreven als de fasting en feasting theorie.

Sportvasten is geen sapvastenkuur

Kortom, Sportvasten is géén sapvastenkuur, sportvasten is een trainingskuur waarmee je binnen 10 dagen je lichaam switcht van suiker naar vetverbranding door sporten, inname van suppletie en sapvasten.

Het verschil zelf ervaren? Meld je hier vrijblijvend aan voor Sportvasten