voedingsproducten Fittergy Sportvasten

Deze 5 voedingsproducten kun je beter vermijden

Voedingsproducten met veel calorieën, verzadigd vet, weinig vitaminen, mineralen (micronutriënten) en heel veel snelle suikers kun je beter niet te vaak eten. Welke voedingsproducten in deze categorie kun je dan het best zoveel mogelijk vermijden? We sommen er hier 5 voor je op:

 

1. Fast food hamburgers

voedingsproducten fittergy Sportvasten

Dit zijn echt caloriebommen. Allereerst zitten er in de met vlees, groenten en saus belegde witmeelbroodjes nagenoeg geen vitaminen of mineralen. En ook al krijg je na zo’n hamburger veel calorieën binnen, veel mensen zitten na het eten hiervan niet vol en hebben snel weer honger. Daarnaast krijg je bij een fastfood hamburger voor een voordelige prijs ook nog eens friet en frisdrank. Hierdoor wordt er zo’n bizarre hoeveelheid calorieën losgelaten in je darmen dat je buikvet toeneemt. Kies voor een kwalitatieve hamburger, hier zitten nog enigszins vitaminen en/of mineralen in, en van een kwalitatieve hamburger raak je wél vol.

 

2. Chips

 voedingsproducten Fittergy Sportvasten
Chips is echt een koolhydratenbom. Vanwege het vet in chips zitten ze ook nog eens vol calorieën. De luchtige structuur en de lekkere sterke smaken zorgen ervoor dat het moeilijk is om ze te laten staan. Voordat je het weet heb je een zak van 200 gram al zittend voor de TV weggesnackt. Goed alternatief voor chips zijn bijvoorbeeld pistachenoten die zijn vezelrijk en hebben vet verbrandende eigenschappen. Pistachenoten eten óók lekker weg voor de tv.

 

3. Bier

voedingsproducten Fittergy Sportvasten

Drink je vaak bier en sport je weinig dan heb je een groot risico op een bierbuik. Een grote buikomvang vergroot ook weer de kans op hart- en vaat ziektes. Via deze buikomvang test kun je ontdekken of je een gezonde buikomvang hebt!

 

4. Frisdrank

 voedingsproducten Fittergy Sportvasten
Zonder dat je er erg in hebt neem je bij het drinken van frisdrank bizarre hoeveelheden snelle suikers in. Per glas valt de calorie inname best mee, maar je drinkt wel puur suiker. Je kan zelf hele lekkere “frisdrank” maken met deze frisdranken met geen suiker. Cheers!

 

5. Broodje hotdog

 voedingsproducten Fittergy Sportvasten
De meeste vleeswaren zoals hotdogs bevatten veel vet, smaakversterkers en allerlei toevoegingen. Daarnaast bevatten de witte broodjes van een broodje hotdog, bijna geen vitaminen en mineralen. Doe daar dan nog eens alle sausjes bij (ketchup, mosterd, mayonaise) , die nog extra veel vet en smaakversterkers bevatten, en je hebt een perfect recept voor extra buikvet. Een gezonder alternatief hiervoor? Bruin brood met een plakje kipfilet of rosbief. Bruin brood zorgt met al die extra vezels ook nog eens dat je sneller voldaan raakt.

 

Deze voedingsproducten kun je wél gezond snacken! 

 

Een kickstart maken naar een gezonde lifestyle? Meld je hier  aan voor Sportvasten!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. Het voordeel van Keep The Switch is dat je, op je Keep-dag na, wél alles kan eten (inclusief deze 5 voedingsproducten, maar probeer ze alsnog zoveel mogelijk te vermijden) en toch nog energiek, fit en slank blijft.

Reacties zijn gesloten.