Visolie en choline: maximale vetverbranding

De meest bekende gezondheidsproblemen die zich nu voordoen door de huidige Westerse levensstijl zijn overgewicht en diabetes. Minder bekend echter is dat de oorzaak hiervan voor een groot deel ligt aan een ophoping van vet, in zowel de lever als in de spieren. Vroeger zagen artsen leververvetting voornamelijk alleen bij alcoholisten. Nu wordt dit ook veel gezien bij mensen die nauwelijks of geen alcohol drinken. Maar ook bij mensen die sporten en zelfs bij kinderen.

Opstapeling van vetten in lever- en spiercellen

Het mechanisme hierachter blijkt te zitten in het feit dat bij deze mensen vet sneller opgenomen wordt door de lever- en spiercellen dan dat de motor het kan verbranden. Vetten stapelen zich hierdoor op in de lever- en spiercellen. Vergelijk het met het maximaal intrappen van het gaspedaal. Hierbij stroomt veel brandstof naar de motor toe terwijl de motor al die vetten niet snel genoeg kan verbranden. Het gevolg is dat de motor verzuipt.

Als vetten binnenkomen via de voeding of door (fanatiek) sporten vrijkomen uit vetcellen, dan is het van belang dat deze vetten goed afgevoerd worden. Met een goede vetverbranding voorkom je opstapeling van vetcellen in de lever- en spiercellen.

Choline ECHT nodig als turbo voor de vetverbranding

Onderzoek toont aan dat visolie de vetstofwisseling verbetert, maar dat choline ECHT nodig is als turbo voor de vetverbrandingsmotor.1, 2

Ook blijkt uit een andere studie dat mensen die voldoen aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden, toch een tekort hebben aan choline.3

Advies op het gebied van afslanken?

Via onze Sportvasten Coaches kun je advies krijgen over o.a. afslanken en het gebruik van suppletie. Zoek hier een Sportvasten Coach bij jou in de buurt!