Start Sportvastenkuur: oktober 2016 | 87 kg | 103 cm buikomvang| 29 jaar | 1.84 m | Doel sportvastenkuur: voor mijn 30e (4 januari 2017) onder de 80 kg wegen | Sportvasten Coach: Patricia ter Bogt

De afbouwdagen

Dag 1

Dag 1 heb ik bijna achter de rug! Vanochtend om 6.35 uur gaan hardlopen, ik was redelijk snel tussen de juiste geadviseerde hartslag 144-154. Het ging best lekker! Om 7.05 thuis aangekomen. Gedoucht, aangekleed, hond uitgelaten en mijn ontbijt op: een appel, kiwi, sapje en de voorgeschreven supp. Vandaag een cursus en mijn partner heeft een operatie aan zijn oog gepland staan dus best spannend! Tussen de middag bij Vd valk hotel had (zoals voorgeschreven) een mooie salade gemaakt. Nootjes gegeten en weer verder met de cursus. Zwarte koffie en water drinken…. gelukkig de operatie is goed gegaan dus direct vanaf de cursus naar het ziekenhuis om Bas op te halen. Honger gevoel kwam nu toch wel boven, rond 18.30 u thuis en eindelijk weer wat gegeten. Ik merk dat ik best een beetje hoofdpijn heb, de hoofdpijn van weinig eten en miss toch ook wel wat spanning. Any way ik lig nu op de bank om bij te komen van de dag! Een geslaagde dag! Erg benieuwd hoe het mij morgen af gaat (:
________________________________________

Dag 2
Gaat best goed

De gedachte dat je honger moet hebben omdat je veel minder eet dan normaal…. dat is wat je hongerig maakt. Maar mijn lichaam kan dit makkelijk aan, mits ik de juiste mindset kan houden. Anyway vanochtend om 6.20 u gaan hardlopen, ging wederom weer goed! Het weer werkt mee en mijn hartslag bleef rond 153. Bij thuiskomst direct sinaasappel gegeten, douche gepakt, hond uit gelaten, koffie en sap gedronken. Alle supp genomen en met een appel in de auto gestapt. Op naar het ziekenhuis samen met Bas voor de uitslag van zijn operatie van gisteren. Aan die appel kwam geen eind! In het ziekenhuis was alles in orde dus dat is super fijn nieuws, dat helpt (: terug thuis een bakje koffie, water en in de auto naar kantoor. Op kantoor 200 gewokte groente (van gisteren) opgewarmd en gegeten. Alle pillen weer genomen en mijn water voor de middag gemaakt. Concentratie is soms wat lastig en ik ben erg bezig met hoe zal het morgen zijn… hoe voelt mij lijf, wat gebeurd er…. de middag super goed doorgekomen en bij thuis komt eten gemaakt voor Bas, tjha dat mag ik niet. Dus snel het voorgeschreven soepje gemaakt. Voor het laatst van deze dag alle supplementen, water en koffie. Hondje nog even uitgelaten en nu lig ik in bed 21:16 Morgen sap, sap, sap
________________________________________

Dag 3
Eerste dag vloeibaar!!!

Whoeh erg benieuwd hoe het vandaag zou gaan, alleen maar sap. Maar het ging goed! Wederom dag begonnen met 30 min hardlopen, nog steeds best goed vol te houden. Ook best nog wel lekker gewerkt en einde dag nog even langs kwantum en een sleutel uit het klooster in ontvangst genomen en langs mama geweest. Ik heb de hele dag wel uitgekeken om Lekker thuis te komen en niets meer te hoeven.

De vastendagen

Dag 4
Eerste vastendag

Vandaag een beetje uitgeslapen, om 7.45 er uit om even mee te helpen met het maken van de ontbijtjes voor onze BB gasten om daarna hardloop spullen aan te trekken en samen met Bommel een rondje in de Merwelande te lopen. Muziek aan en in de natuur ipv een rondje in de stad. Het ging boven mijn verwachting goed (: toch vreemd als je alleen nog op sapjes leeft en supp. Vandaag ben ik erg in mijzelf gekeerd, niet eten vind ik toch wel een heel ding. Niet dat ik echt honger heb maar soms komt er een gevoel boven dat ik mega honger ga krijgen met daarnaast de gedachte dat ik niet echt honger heb en niet eens erg uit kijk naar eten is heel vreemd voor mij. Ik merk dat ik vandaag wel veel minder zin heb om iets te doen dan de dagen ervoor.

Vanochtend op pad geweest voor wat meubels, thuis nog even gehangen, een schouder massage van bas gehad ivm zere arm / schouder en vanmiddag een verjaardag gehad. Taartjes en hapjes zonder enige moeite werden ze naar binnen gewerkt bij iedereen. Ik had er geen moeite mee, enkel met de gedachte dat ik wel bv 1 olijfje zou willen en dat zelf dat niet “mag”. Ook vanmiddag nog even op stap geweest met Bas, Bram en mama voor oa een nieuwe zonnebril en een fiets voor Bram. (: ik had al even niet gedronken en toen voelde ik wel mega behoefte aan snel iets moeten drinken, any way ik de winkel waar we waren hadden ze een kopje koffie! Erg fijn!! Net wezen wandelen met de hond en nu op de bank. Niet echt moe maar erg last van mijn schouder / arm, vanochtend opgelopen. Een zeurderige pijn of dat er een hele dikke knoop zit! Net mijn avond sapje op en ga zo maar eens mijn thuis pak aan doen en onder een dekentje liggen op de bank (-;
________________________________________

Dag 5
Mijn 2de vastendag!

Ik voel me goed! Ik had heerlijk lang geslapen en de wekker ging, ik kon me nog eens omdraaien (: plastest geeft nog niet veel verandering…. maar volgens mij zijn er nu wel eindelijk cm van af! Snel aangekleed en na een bakje koffie gaan rennen met Bommel in de Elzen. Het was winderig dus mijn warme vest aan gelaten, het duurde even voordat ik bij de juiste hartslag was maar het lopen ging weer perfect! Bijzonder wat je lijf aan kan met niet eten! ,bij thuis komt “ontbeten” en even lekker warm gedoucht. Bas vond dat ik al erg “mager” was geworden en maakte zich een beetje zorgen. Anyway wat blijkt hij dacht dus dat ik 10 dagen niet at…. eerst verdiepen in iets voordat je conclusies trekt 😉 mijn hartslag is in rust stand nu wel lager, dit is nu 70 Klaar om naar de Ikea te gaan. Pufff wat was het daar druk om 10.30 u in de ochtend! Allemaal mensen om een ontbijtje te score van 1,- Bram en ik namen even een bakje koffie zodat we rustig het boodschappen lijstje konden samen stellen. Uiteindelijk hadden we toch flink wat nodig dus met 4 volle karen de winkel uit! Tillen koste me wat moeite maar voor de rest ging het top! Het was wat laat voor mijn “lunch” maar ik had eigenlijk helemaal geen honger 😐 Bij thuiskomst auto uit geladen en op naar mijn schoonouders. Kopje thee drinken en wat gebabbeld. rond 17.30 u thuis om de hond nog even uit te laten en nu even aan het hangen op de bank. straks mijn avond “eten” en dan zit mijn 2de vastendag erop!!! Komt er nog een dip, maak ik nog een keer de switch, gaat het zo lekker door of wat staat mij nog te wachten? Ik ben benieuwd (:
________________________________________

Dag 6
De laatste vastendag

Mijn laatste vastendag alweer, ik sta wederom super goed op. Elke keer vraag ik mij af hoe ik wakker zou worden en wat ik voel maar ik voel me wederom kip lekker! Voor het eerst sinds sportvasten niet in de ochtend hardlopen dus wat later uit bed, mijn “ontbijt” genuttigd en snel mijn spullen gepakt voor naar kantoor. Het ging best goed tot na de middag, ik had lastig werk en mijn concentratie was zeker niet zoals normaal. Any way het is mijn laatste sap dag dus tussen de moeilijke dingen doorgefietst en eind van de dag nog even naar het klooster om vervolgens mijn avond “eten” in de file naar rotterdam op te drinken. Meten is weten! Daar was mijn top coach weer Patricia met haar mooie rode haren zat mij op te wachten! meet lint en weegschaal….. – 4 cm buik, – 2 cm ieder been en – 3,8 kilo. Dat is niet mis! Maar ik moet eerst zien of het zo blijft dus nog niet te vroeg juichen! Ik ben fit, ik voel mij fit en heb top energie…. dus dat is super fijn! 30 min fietsen ging ook prima. Hop hop naar huis hondje samen uitgelaten en … naar bedje vertrokken!

Na de opbouwdagen

Dag 11
Yeah 10 dagen sportvasten achter de rug!

Ik was er best een beetje nerveus voor hoe zouden de vasten dagen verlopen, ben en blijf ik fit genoeg, gaat het mij lukken? Inmiddels zijn mijn 10 dagen voorbij. De afgelopen 2 dagen waren niet echt anders dan mijn “normale” eetpatroon dan behalve de hoeveelheden afmeten. Het is mij helaas niet gelukt om de afgelopen dagen hard te lopen |: erg jammer. Donderdagochtend lukte het echt niet om uit bed te komen met de kou en ’s avonds had ik het nog zo druk i.v.m regelen voor de BBQ dat ik pas laat terug was. Gisteren was ik moe en had ik ’s avonds had ik dus de bedrijfsBBQ. Ik had mijn eigen eten mee en heb dit gecombineerd met een groene salade en kip. Koffie, water en een half wijntje. Het was erg gezellig en ik had ook geen moeite met al het eten. ’s Avonds stond ik op de weegschaal en ik zag wel direct dat mijn gewicht omhoog was gegaan. Ik ga door met de vervolgkuur, zodat ik mijn mooie resultaten wel vast blijf houden. Ik ga mij straks eens verdiepen in de maaltijd makers en boodschappen doen. Maar nu eerst uit bed, hardloopkleding aan en met Bommel even op pad!

Eind resultaat

Christine na Sportvasten (1)

Einde kuur (okt ’16):  83,4 kg en 99 cm buikomvang

3,6 kg gewichtsverlies en 4 cm minder buikomvang!

Christine voor en na Sportvasten2 (3) (1)

januari 2017: 79 kg en 92 cm

8 gewichtsverlies en 11 cm minder buikomvang. Ik heb mijn doel om voor mijn 30e onder de 80 kilo te wegen behaald!

Ook je 30e levensjaar slanker, fitter en met minderbuikomvang inluiden? Meld je hier vrijblijvend aan voor Sportvasten!