sportvasten ervaring snel afvallen

De ervaring van Patrick en Nikki

Mijn vrouw en ik wilden het nieuwe jaar goed beginnen en het lichaam weer de reset / switch geven en besloten om weer een keer te gaan Sportvasten. Nu hadden ze van Fittergy net een winactie op facebook, dus het kwam mooi samen. En wat denk je: Yes gewonnen! Nikki en ik mogen dus samen aan de slag met het nieuwe pakket. Hierbij kreeg ik ook een DEXA-scan aangeboden wat inzicht gaf in mijn waarden.

facebook winnaar

De Sportvastenkuur gewonnen! Na de DEXA scan kreeg ik het pakket uitgereikt van Sportvasten ontwikkelaar Remco Verkaik

Thuis op mijn eigen weegschaal woog ik 91 kilo bij 190 cm lang. Ja dat krijg je na een half jaar minder motivatie en andere sporttijden. Wij Sportvasten altijd via onze sportschool PT-Room,  21 januari beginnen we en zoals altijd heb ik van te voren alweer netjes alle boodschappen gedaan. Alles is er klaar voor.

 

De kuur

Op de eerste afbouwdag ga ik in de ochtend naar de voetbal en neem ik netjes mijn 2 stuks fruit mee en eet deze in de auto op. Het drankje voor de switch smaakt nu naar aardbei, wat een verbetering tov het oude poedertje. Je zou het bijna lekker gaan vinden. Ik vind het altijd makkelijk om een vast protocol aan te houden voor het eten en tijdens Sportvasten is dit dus ideaal.

Eerste avond maar over het stafje plassen. De vorige kuren maakte ik de switch vaak op dag 2 en nu kwam op dag 1 al de 3 tevoorschijn. Lichaam zal nog steeds gewend zijn aan het verbranden van vet, gezien de voeding kan dat best. Het zijn bij mij altijd de tussendoortjes die mij de das om doen.

Ook dag 2 en dag 3 gaan mij goed af. Mijn cardio doe ik op mijn nieuwe sportschool de Bunk’r. Ik maak een afwisseling tussen roeien, assault bikes en de Jacobs Ladder. Hartslag lekker omhoog en gaan. Op dag 3 maken wij altijd zelf verse tomatensap met de slowjuicer. Dit vind ik lekkerder als het tomatensap uit pak. Mijn vrouw maakt het altijd warm als een soort soep en ik klok het gewoon zo naar binnen.

 

De vastendagen (dag 4 t/m 6)

De vastendagen heb ik tot nu toe eigenlijk nooit last van gehad en ook deze keer ging het goed alleen kwam er op vastendag 1 even een soort van griep om de hoek kijken. Daardoor wat minder actief maar ben wel gewoon gaan sporten want anders voelt het toch een beetje als falen. Energie is nog prima aanwezig.

Op vastendag 2 moest ik in de ochtend naar de fysio. Oefeningen die je normaal zo doet betekende nu echt wel zweten. Daarna maar gelijk door voor het cardio stuk. Nu ook af en toe een eigen circuit maken met de kettlebell, springtouw en matjes. Hartslag gewoon lekker omhoog en knallen maar.

En ook vaak aan mensen uitleggen dat je maar 30 minuten mag sporten en waarom dan wel. Meest gehoorde opmerking is dan, ik heb echt eten nodig anders val ik om. Leuk om er zo mee bezig te zijn vind ik en het tegendeel te bewijzen.

 

De opbouwdagen (dag 7 t/m 10)

De vastendagen gingen dit keer zo goed dat ik bijna vergat dat ik in de ochtend weer lekker een appel en een kiwi mocht. Maar als je dan eenmaal de eerste hap neemt is dat toch wel weer een genot hoor.

De salade vind ik altijd al lekker en door zelf beetje te spelen met de kruiden kan je ook nog variëren.

Het bedenken wat je maaltijden gaan worden is altijd uitdagend. Mijn vrouw gaat dan voor de vis, ik voor de kip en de eieren. Omdat we ook 3 kinderen hebben en gelukkig veel pannen en ruimte is de maaltijd goed te maken. Alleen de afwas is een berg, lang leve de vaatwasser.

 

Al met al ging deze kuur makkelijk. Af en toe even opletten met te snel opstaan, maar dat was het eigenlijk wel. Ik zou het sporters aanraden om het ook eens te proberen. De energie na zo’n kuur is groot. Het bijkomend voordeel is dat je ook nog eens afvalt en dan met name rond de buik. Broeken zitten weer losser, de riem kan weer op het laatste gaatje.

facebookwinnaar

Ik ben 5 kg af gevallen en heb weer de volle motivatie om het nog verder naar beneden te krijgen. Ook is het een nieuwe uitdaging om goed aan de slag te gaan met het natraject en knallen bij de nieuwe sportschool. Ik ben Sportvasten-fan!

Ook samen het nieuwe jaar goed beginnen met een reset van je lichaam? Meld je nu aan voor Sportvasten!