3 redenen waarom je vitamine D moet gebruiken

Vitamine D is onlangs gekozen tot het supplement van het jaar. En dat is niet voor niks. Deze vitamine wordt vaak geassocieerd met sterke botten en tanden maar dat doet deze bijzondere vitamine geen eer aan. Zo is het namelijk ook heel belangrijk voor je spieren, immuunsysteem en gemoedstoestand. Daarnaast brengt het nog 3 grote voordelen met zich mee:

1. Een positief effect op je sport resultaten

vitamine D

Muscle Beach California: krachtsporters staan met ontbloot bovenlichaam zich in het zweet te werken. Joggende dames rennen langs in topjes tijdens het sporten. De nationale zwemploeg gaat op trainingskamp in Thailand. De hele wielerwereld trekt in de winter naar de Canarische eilanden. Zon, zon, zon ! …….. Of zou het ook vitamine D, D, D kunnen zijn?! Uit onderzoek is gebleken dat mensen met hoge waarden van deze vitamine in het bloed betere resultaten behalen tijdens het sporten. Dus PR breken, harder trainen of conditie verbeteren? Dan is Vitamine D jouw supplement.

2. Het geeft je stofwisseling een boost

vitamine D

Misschien wel het allerbelangrijkste… mensen met hoge vitamine D waarden in het bloed vallen meer af als zij gaan sporten!  Het heeft dus niet alleen een positief effect op je sportresultaten, het heeft ook nog eens een positief effect op je stofwisseling. Wetenschappelijk onderzoek naar vitamine D laat ook iets bijzonders zien:  mensen met overgewicht hebben lagere vitamine D spiegels, vooral als zij veel abdominaal vet hebben. Abdominaal vet, is het vet dat zich tussen de organen bevindt en rondom de buik. Het is zelfs zo dat hoe meer overgewicht iemand heeft, hoe lager de waarden van deze vitamine zijn in het bloed. Vitamine D verkrijgt veel van zijn effecten via de binding aan DNA. Zodra vitamine D bindt aan DNA worden er genen actief die van invloed zijn op de spieren en de stofwisseling. Voor deze verbinding is er zink nodig. Daarom is het innemen van zink ook verstandig bij een vitamine D supplement.

3. Je hebt waarschijnlijk sowieso al een tekort aan vitamine D

vitamine D

Gezien het wijdverspreid tekort in Nederland aan vitamine D (waar is de zon?), is eigenlijk iedereen gebaat bij het slikken van deze vitamine.   

Kortom, vitamine D is een terechte winnaar in de supplement van het jaar verkiezing. Via onze Sportvasten Coaches kun je advies krijgen over het gebruik van vitamine D in combinatie met zink, en deze via hen bestellen. Zoek hier een Sportvasten Coach bij jou in de buurt!