Kan ik sportvasten tijdens de overgang?

Tijdens de overgang vinden er grote veranderingen plaats in je lichaam. De plotselinge vermindering van oestrogenen in het lichaam, veranderingen in de hormoonbalans en het uitblijven van de menstruatie hebben invloed op hoe je, je voelt en hoe je lichaam er uitziet.

Door die grote veranderingen tijdens de overgang, staat het lichaam vaak in de suikerverbrandingsstand. Hierdoor krijg je meer zin in suiker. Dit heeft negatieve gevolgen voor het lichaam, maar ook voor je complete overgang. Door die extra suikers sla je niet alleen meer vet op, het aantal vrije radicalen wordt daardoor ook verhoogd. “Hogere vrije radicalen in het lichaam veroorzaken stress, mentale klachten, opvliegers, een doffe huid en zelfs botontkalking”, aldus Fittergy Sportvasten Coach en Orthomoleculair Therapeut Irma van Dijk. Het eten van extra suikers verergert deze problemen, maar het lastige is, is dat het lichaam in de suikerverbranding stand staat en dus om meer suiker vraagt. Dit is een vervelende vicieuze cirkel en maakt afvallen tijdens de overgang, haast onmogelijk.

Zo doorbreek je de vicieuze cirkel

Met Sportvasten kun je deze vicieuze cirkel doorbreken. Sportvasten is een combinatie van sporten, vasten en suppletie. Door Sportvasten wordt het lichaam wordt getraind vet te verbranden in plaats van suiker. Hierdoor geniet je tijdens de overgang van de directe voordelen van vetverbranding: het verliezen van gewicht en je fitter en energieker voelen.

quote-karin-3

De risico’s op mentale klachten nemen af, omdat je met sportvasten bereikt dat je geen ‘suikerdipjes’ meer hebt gedurende de dag en je veel gelijkmatiger van stemming bent.

Sportvasten ervaringen in Te Lijf

In het boek Te Lijfboek-te-lijf halen Isa Hoes en Medina Schuurman de overgang uit de taboesfeer. Zo onderzoeken zij onder andere de gevolgen van de overgang op het lichaam.   Als onderdeel van deze zoektocht, hebben zij de 10-daagse sportvastenkuur gevolgd.

quote-te-lijf

Lees hier alles over de sportvasten ervaring van Isa Hoes en Medina Schuurman, in Te Lijf!

Ontdekken wat sportvasten voor jouw lichaam kan betekenen? Vind hier jouw Fittery Sporvasten Coach en maak de switch van suiker- naar vetverbranding.