De Sportvasten ervaring van Caroline

Ik ben gaan Sportvasten omdat ik een paar kilo’s wilde afvallen, en een betere basis conditie wilde krijgen voor het wielrennen. Ook wilde ik me wat fitter voelen en betere eetgewoonten krijgen. Toen ik begon met Sportvasten woog ik 81 kg en had ik 98 cm buikomvang. Om mijn doelen te behalen heb ik mij bij Fittergy Sportvasten Coach Inge Geelen aangemeld voor het 10-daagse Sportvasten programma.

De afbouw dagen dag 1 t/m 3

De eerste dagen van het Sportvasten ben ik heel goed  doorgekomen. De maaltijden waren prima, ik mocht nog best wat eten. Het effect dat de afbouw periode mij gaf is dat ik me vrij snel heel erg gelukkig ging voelen. Ik zag meteen al wat kilo’s verdwijnen op de weegschaal. Het effect was dus direct zichtbaar.

De vastendagen dag 4 t/m 6

De tweede vastendag vond ik vooral zwaar, ik voelde me een beetje duizelig. De rest van de vastendagen ben ik erg goed doorgekomen. Achteraf gezien waren de vastendagen best zwaar. Maar de gedachte waarvoor ik het deed hield me op de been. Bij momenten van honger heb ik water gedronken of gewandeld. Ook nam ik altijd op tijd rust.

De opbouwdagen dag 7 t/m 10

De opbouwdagen na de vastenperiode zijn een beetje wennen. Het is apart om weer te mogen kauwen, maar het geeft weer wat energie. Het heeft me echt nieuwe inzichten gegeven in het eten en eetgewoontes, en deze bevallen me goed.

Ik heb Sportvasten ervaren als..

Ik heb Sportvasten echt als een flinke switch ervaren, die alleen maar positief heeft uitgepakt. Ik voel me nog steeds super en zou het zo weer doen. Het resultaat is dat ik nu 74,6 kg weeg, en dus -6,4 kg kwijt ben! En in totaal ben ik –11 cm buikomvang verloren! Mijn buikomvang is nu 87 cm.

Verder is mijn ervaring na Sportvasten, dat mijn hartslag mooi laag is en blijft tijdens inspanning. Ik voel me veel fitter. Misschien dat ik het in februari nog eens ga doen of een 3 daagse Metabolic Switch kuur.

Óók net als Caroline de Switch maken van suiker- naar vet verbranding? Geef je hier op voor het 10-daagse Sportvasten programma!