De geweldige boost van Niels Meerdink

Al een tijd ben ik geinteresseerd in de ervaring van het sportvasten.

Twee vrienden van mij hebben deze ervaring al met mij kunnen delen in hierdoor werd ik steeds enthousiaster.

Nadat ik via de facebookpagina van Sportvasten.nl een prijsvraag had gewonnen was het voor mij mogelijk om het tiendaagse sportvasten traject te proberen. Voor mij was de keus snel gemaakt waar ik dit traject zou willen doen en dus werd er contact opgenomen met Fitstreet Winterswijk.

Bij Fitstreet werd ik hartelijk ontvangen en nadat ik mij had voorgesteld kreeg ik een duidelijke uitleg over wat sportvasten inhoud, wat het kan veranderen voor je en hoe de tien dagen in grote lijnen zullen verlopen. Verder hebben we nog een fit test gedaan om het niveau te vinden waarop gestart zal worden

DAG 1 T/M 3 (AFBOUWEN)

De eerste drie dagen ben ik goed door gekomen. De voedings schema’s die je meekrijgt zijn zeer goed te doen en de afbouw loopt zeer geleidelijk.

De fiets programma’s zijn behoorlijk pittig maar geven je veel voldoening en extra energie na de tijd.

DAG 4 T/M 6 (SAPVASTEN)

Drie dagen leven op sapjes en supplementen EN elke dag fietsen. Hier zag ik van tevoren toch wel tegenop! Achteraf gelukkig nergens voor nodig. Vanaf de tweede vastendag zat ik volledig in de vetverbranding en hier haalde ik dan ook zeer veel energie uit. Vastendag drie kreeg ik wel weer behoorlijk verlangen naar iets hartigs. Gelukkig kwam dag zeven er al weer snel aan, tijd om weer op te bouwen.

DAG 7 T/M 10 (OPBOUWEN)

Tijdens de opbouwdagen voel je je elke dag weer wat fitter. Langzaam aan mag er weer meer gegeten worden, maar worden de fiets programma’s ook weer pittiger! De laatste keer fietsen op dag tien geeft een grote opluchting dat het er weer op zit, maar laat je ook weten dat je tien dagen lang vol overgave en discipline iets hebt voltooid waar je veel van hebt geleerd.

CONCLUSIE

Onder professionele begeleiding van het personeel van Fitstreet ben ik op een zeer prettige wijze volledig door de tien dagen heen gesleept. Het programma vergt veel zelfdiscipline, maar je wordt hierdoor wel veel meer bewust van je leefpatroon, het kunnen van je lichaam en geest, en het geeft een geweldige boost na de tijd. Ik voel mij fitter en zit lekkerder in mijn vel.

Ik kan het iedereen aanraden om sportvasten te proberen en jezelf beter te leren kennen.

TOELICHTING

Mijn algemene ervaring met de sportvasten kuur was dat het mij vooral heel erg bewust maakte van wat ik in mijn dagelijkse leven allemaal in nam aan voeding. Dat er vaak onnodig gesnaaid werd of de verkeerde porties gegeten werden. Verder ben ik er relatief relaxed doorheen gegaan. Ik vond het voedingsschema niet zwaar, en de supplementen waren goed in te nemen. Wel heb ik de eerste twee dagen vooral in de ochtend wel wat moeite gehad met de Multi vitamine pil. Deze liet mijn maag steeds wel even 10min goed ronddraaien.